Natuursteen thijs

Terug naar overzicht

Witsteen

Witsteen is een gebruikte naam voor lichte kalkstenen vooral afkomstig uit Frankrijk en Portugal. Deze steensoort is zacht van karakter en redelijk poreus. Het wordt meestal gebruikt voor vloeren en wanden in privéwoningen en het komt minder voor als bevloering in veelbelopen ruimtes zoals ontvangstruimtes of winkels. Witsteen kan onder andere gebruikt worden voor gevelrenovatie, deur- en raam omkadering, schouwen en voor dorpels. Er bestaan veel verschillende soorten witsteen, elk verschilt met zijn tint, porositeit en hardheid.

Combre Brune (Barcy)

Combre Brune (Barcy) is een lichtbeige egale Fransewitsteen die enorm breed gebruikt kan worden. Hij is vorstvrij en dus kan perfect dienen voor gevelbekleding, buitendorpels en deur/raamomlijstingen. Geschikt voor binnentoepassingen.

Massangis

Massangis is de meeste bekende witsteen met hier eb daar zichtbare fossielen. Soort Roche Jaune is vorstvrij en kan perfect buiten gebruikt worden.

Pierre de bourgogne

Pierre de bourgogne is een Franse kalksteen met een authentieke charme. Ideaal voor gebruik in een landelijke of klassieke interieur